Muziek en poëzie, met een Limburgs tintje.
Muziek op de kruising tussen jazz, pop en luisterlied.


"Persoonlijke liedteksten, mijn geluid, een eigen stem.
Ik ben blij en dankbaar dat ik mijn debuutalbum Nachtvogel heb kunnen maken. Mijn letterlijke reis van binnen naar buiten. En de ontdekkingstocht duurt voort. Weer terug naar dat eigenwijs, dromende meisje op het hek."

Marion groeit op in de jaren '80 binnen een gezin en omgeving waar muziek een grote rol speelt. In America, haar geboortedorp in Noord-Limburg,  zijn de eerste ervaringen opgedaan met het maken van muziek, het zingen. De keuze om eigen teksten en muziek naar buiten te brengen, maakte ze in 2021. Haar persoonlijke teksten op haar debuutalbum 'Nachtvogel' schrijft ze in de taal die het dichtst bij haar ligt, het Limburgs dialect. De teksten zijn een afspiegeling van de tijd en plaats waarin ze leeft. Hoewel sommigen ook kunnen voelen als loskomen van de dingen om haar heen en tot stilstand komen bij alles wat in beweging is. De titel van het album is een knipoog naar een live-album van een van haar muzikale helden, Eva Cassidy (Nightbird, 1996). De muziekstijl plaatst ze graag buiten de lijntjes, zonder strak omlijnde stijl. Dit laat haar vrij in de creativiteit, maar wel blijft ze trouw aan een eenduidige sound binnen het album. Met haar muziek wil ze  iets toevoegen aan al het mooie wat er door anderen al is gemaakt. Een grote rol in het maakproces is weggelegd voor pianist en componist Egbert Derix uit Horst. Samen schreven zij de muziek, arrangeerde hij voor de strijkers en had de overview over het gehele productieproces. Op het album zijn daarnaast Norbert Leurs, Ivo Rouschop, Leo Janssen van Metropole orkest, Yvonne van de Pol en Marie-José Didderen te horen. Opnames en mastering in de studio lagen in de handen van Niels Koster en Jan Koster bij Oakland Recordings in Kessel-Eik.

Het debuutalbum is tot stand gekomen d.m.v. een crowdfunding  via 'Voor de Kunst'. Dankbaar voor alle donateurs en speciaal dank voor de steun en het vertrouwen van familie en vrienden. 

"Raken en geraakt worden.....kippenvel tot op het bot... zowel met haar teksten die in kleine woorden een enorme grootsheid en kern omvatten. Overtuigend en kwetsbaar. Juist die combinatie maakt het zo bijzonder. Eindelijk komt er een cd! Marion leeft muziek, dit is wat ze moet doen!"

fotografie: Kiki van Dongen